Tre frågor till PPC och Adwordsexperten Maria Eckerwall

Maria Eckerwall 1

Dags för Maria Eckerwall att svara på våra frågor! Maria är en omtyckt och välkänd talare inom PPC och Adwords och är idag VD och delägare i TopVisible i Malmö och har även jobbat på iProspect och på Google Adwords i Dublin. 10 år som PPC och Adwordsspecialist gör Maria till en av de mest namntunga spelarna på den svenska marknaden.

Varför är PPC och Google Ads viktigt enligt dig?

Det är ett sätt att synas på i sökmotorerna och displaynätverken där du får bestämma och styra väldigt mycket. Du bestämmer hur mycket synlighet du vill ha och hur den synligheten ska se ut. Du bestämmer över dina annonser och sökord. En av de viktigaste punkterna måste även vara möjligheten att styra över kostnaderna – du kan t.ex. höja, sänka, pausa din budget när du vill.

Hur håller du dig uppdaterad inom området PPC och Google Ads? Finns det några experter, bloggar eller sajter du kan rekommendera att följa?

Jag skulle framförallt rekommendera att hålla sig uppdaterad genom att vara aktiv i själva AdWords-kontot. Google släpper nya funktioner hela tiden och du lär dig bäst genom att testa dem. I övrigt följer jag Google AdWords svenska och internationella blogg, Inside AdWords och är aktiv i Google Partners gruppen för certifierade byråer.

Om du skulle ge tre bra råd inom PPC och Adwords, vilka skulle det bli?

Dessa råd kanske låter grundläggande men de är viktiga:

1. Håll koll på vilka sökord Google visar dig på och jobba aktivt med att lägga in negativa sökord

2. Uppdatera annonser och webbplatslänkar med jämna mellanrum så att ert material känns levande

3. Titta på rapporten visningsandelar med jämna mellanrum så att du vet att du ligger bra till med budget och budnivåer.

Tack Maria!

Vi tackar Maria för att hon delade med sig av sin kunskap till oss andra i gruppen!

Patrik Rosenfeld

Digitala Strateger i Sverige
Mail: patrik.rosenfeld@gmail.com
Telefon: 070-494 26 52
Min profil på LinkedIn
Digitala Strateger i Sverige på LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *