Tre frågor till digitala strategi-experten Michael Baggelin

Michael Baggelin.JPG

Dags för Michael Baggelin att svara på våra frågor! Med 20 år i den digitala branschen och tung erfarenhet inom design, utveckling och marknadsföring har Michael arbetat framgångsrikt med flera internationella kunder genom åren.

Idag hjälper Michael flera företag med etablering av deras digitala identitet, att öka deras försäljning och skapa synlighet och tillgänglighet genom digital strategi. Enligt Michael är företagets varumärke och dess synlighet online en av de starkaste komponenterna för framgång.

Varför är digital strategi viktigt enligt dig?

Digital strategi är för mig det klibbiga klistret mellan komponenter och verktyg som behövs för en verksamhet att utvecklas och växa i sitt affärsområde med digitala verktyg. Att se på möjligheterna att utvecklas och bli en framgångsrik pengamaskin.

Digital strategi är viktig för alla företag och det kan utvecklas i många branscher fortfarande. Företagen jag arbetar med och hjälper att utvecklas får omgående nya förslag som genomsyrar flera delar av deras verksamhet och gör skillnad inom några veckor på resultat. Att engagera sina medarbetare är en vinst både för medarbetarna och företaget långsiktigt.

Jag syr ihop säcken för mina kunder, vilket innebär att jag utarbetar nya metoder och idéer inom kundernas affärsområden i varje möte, lär mig om nya företag och affärsidéer och utvecklar dem mot en digital integration för framtiden. Alla företag har ingen ekonomisk vinst med att synas på internet men jag har ute hittat något företag som inte skulle dra nytta av denna möjlighet att växa och utvecklas.

Hur håller du dig uppdaterad inom området digital strategi?

Jag har alltid läst böcker inom området och följer moderna företag för att ha koll på vad som händer i branschen. Senast ligger böcker som ”The design of everyday things” av Donald Norman, på sängbordet för att jag är intresserad av hur vi anpassar datorn till människan i mötet mellan användare från mottagare. Jag är även medlem i STIMDI, Sveriges tvärvetenskapliga intresseförening för människa-datorinteraktion.Design utmanar hur vi får användarna att göra det vi vill med den digitala strategi vi etablerar. Hur vi attraherar besökaren på webbplatsen för att göra det vi vill för konvertering.

Finns det några experter, bloggar eller sajter du kan rekommendera att följa?

Jag läser böcker och bloggar som täcker hela kompetensområdet från interaktionsdesign till internatmarknadsföring och tipsar gärna om inspiratörer som Jason fried, Nikke Lindqvist, Luke Wroblewski, Matt Cutts, Jeremy Keith, Jason Santa Maria, Jeffrey Zeldman med flera som kryddat mina kunskaper från utveckling, design och marknadsföring.

Om du skulle ge tre bra råd inom digital strategi, vilka skulle det bli?

– Äg ditt innehåll och dina sökord.
Alla företag har sitt nischade affärsområde och därmed även konkurrenter. Kan du äga dessa sökord med hjälp av sökmotoroptimering och internetmarknadsföring, – kan du äga ditt affärsområde på internet genom sök och även konvertera besökare till köpande kund.

– Glöm inte att dina medarbetare är experter.
Du skapar ännu mer förtroende när dina medarbetare agerar experter i företagets blog, – där kunderna för svar på sina frågor i publicerade artiklar. Rätt svar kan göra en besökare till kund och du skapar långsiktigt förhållande redan där.

– Anlita en digital strateg för långsiktig utveckling.
Det finns många duktiga och kunniga resurser i Sverige och jag skulle absolut råda vilket företag som helst att undersöka möjligheterna i ett samarbete med en digital strateg för att hitta rätt väg i utvecklingen av företagets framtid. Inget blir gjort på en kafferast men mellan rasterna skapar man det som blir en fungerande strategi.

Något annat som du skulle vilja dela med dig av?

Att jobba med test av en webbplats är bland de viktigaste och mest bortglömda processerna i en webbproduktion. Där hittar du lösningar på problem om annars inte syns.

Jag vill tacka Patrik Rosenfeld och digitalastrateger.com för engagemang och kunskap för kollegor i branschen.

Tack Michael!

Vi tackar Michael för att han delade med sig av sin kunskap till oss andra i gruppen!

Patrik Rosenfeld

Digitala Strateger i Sverige
Mail: patrik.rosenfeld@gmail.com
Telefon: 070-494 26 52
Min profil på LinkedIn
Digitala Strateger i Sverige på LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *