Tre frågor till digitala strategi-experten Simon Beyer på Ingager

 

 

 

 

 

 


Simon Beyer
är Chief Strategy Officer på Ingager, som hjälper företag att skapa konkreta resultat från Facebook och Instagram. Utöver arbetet på Ingager är Simon även kursansvarig på Berghs School of Communication där han leder kursen Digital Marknadskommunikation som riktar sig mot Professionals. Tidigare har Simon arbetet på företag såsom Google, Bonnier News och Philips med marknads- och strategifrågor.

Varför är digital strategi viktigt enligt dig?

En strategi ska vara den röda tråden i ett företags eller organisations arbete och därför är det viktigt att det finns en genomarbetad, förankrad och applicerbar strategi för organisationen att luta sig emot när man hamnar i vägskäl. I den digitala transformation som alla företag nu genomgår uppstår ofta frågor och till och med oro, då är det viktigt att ha en digital strategi som kan leda företaget framåt. Jag tror starkt på att man inte ska ha en vanlig strategi och en digital strategi utan att det ska finnas en strategi med naturliga digitala element.

Hur håller du dig uppdaterad inom digital strategi?

Jag konsumerar väldigt mycket information, både på makro- och mikro nivå. Läser i princip från att jag vaknar till att jag somnar på kvällen. Håller mig uppdaterad inom ekonomi och politik ur ett svensk men även globalt plan. Sverige är ett litet land och en liten marknad vilket gör att vi i hög grad påverkas av globala trender och händelser. Vidare så gör mitt arbete på Berghs att jag behöver hålla mig uppdatera för att kunna erbjuda relevant innehåll till kursdeltagarna. Utmaningen är att hitta de bästa källorna till information. Mitt arbete gör att jag nästan dagligen behöver lära mig något nytt för att kunna göra ett bra jobb och hjälpa mina kollegor.

Finns det några experter, bloggar eller sajter du kan rekommendera att följa?

Generellt är internationell press och sajter det jag tycker är mest intressant. TechCrunch och Recode är bra men även Social Media Examiner som har många handfasta tips. We Are Social är ett företag som är duktiga på att dela med sig av information. WARC och Magid I-Facts har bra nyhetsbrev där jag ofta hittar något intressant. McKinsey har också ett nyhetsbrev med bra artiklar som ofta handlar om marknadsföring ur ett organisatoriskt och strategiskt perspektiv. Sen får ni givetvis inte missa Ingager Insights som finns på vår hemsida och nyhetsbrevet Digital News där jag sammanfattar veckans viktigaste händelser inom digitala strategier.

Om du skulle ge tre bra råd inom digital strategi, vilka skulle det bli?

1. Det kan låta självklart men var noga med att definiera ett syfte, vad ska strategin möjliggöra? Skapa delmål och följ upp minst var 14e dag med ledningsgrupp eller liknande. Ofta fastnar strategin på en PowerPoint men se till att applicera den i organisationen.

2. Läs boken ”Marketing Goes Digital” av David Ståhlberg och Johan Eriksson. Den är intressant då den fokuserar mycket på vikten av lärande och innovation i organisationen.

3. Utmana din strategi kontinuerligt! omvärlden förändras och förutsättningar blir annorlunda snabbare än någonsin vilket gör att man måste vara ödmjuk nog att kunna omvärdera beslut.

Något annat som du skulle vilja dela med dig av?

För att ha möjlighet att skapa relevanta strategier behöver man utvecklas i samma takt som den värld man lever i, detta blir allt svårare när utvecklingen rusar fram. Därför vill jag slå ett slag för att alla som kan ska avsätta tid i sin kalender för lärande och innovation. Det behöver inte vara svårare än att man läser en artikel som handlar om något man är nyfiken på, bokar en lunch med en intressant person eller skriver ett white paper och skickar till sina kollegor. Det viktiga är att man gör något nytt och som utvecklar ens kompetens.

Tack Simon!

Vi tackar Simon för att han delade med sig av sin kunskap till oss andra i gruppen!
Patrik-Rosenfeld
Patrik Rosenfeld

Digitala Strateger i Sverige
Mail: patrik.rosenfeld@gmail.com
Telefon: 070-494 26 52
Min profil på LinkedIn
Digitala Strateger i Sverige på LinkedIn

Officiella samarbetspartners:

Internet-i-fokus-logo  analyticsdagarna-logo  Digitala-strategidagarna-logo3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *