Tre frågor till digitala strategiexperten Pontus Staunstrup

pontus140330

Dags för digitala strategiexperten och kända föreläsaren Pontus Staunstrup att svara på våra tre frågor!

Pontus har arbetat med kommunikation i mer än 25 år och är idag ansvarig för allt digitalt innehåll och sociala medier på PostNord. Vid sidan av det föreläser Pontus och undervisar en hel del inom t.ex content marketing, sociala medier och digital utveckling. Han har även skrivit boken “Content marketing för alla” tillsammans med Joakim Arhammar. Pontus skriver en hel del om sina erfarenheter runt digitala strategier på hans egen sajt, staunstrup.se. Här hittar du Pontus på LinkedIn och på Twitter som @PStaunstrup.

Varför är digital strategi viktigt för dig?

Strategi är viktigt för att utan en tydlig plan är det svårt att arbeta långsiktigt och framgångsrikt med någonting alls. Digital strategi är viktigt därför att den digitala utvecklingen i grunden förändrar vårt samhälle, hur vi gör affärer, hur vi umgås och så vidare. Utan en ordentlig digital strategi är det omöjligt att navigera den här utvecklingen, oavsett om vi talar plattformar, kanaler, processer eller innehåll.

Hur håller du dig uppdaterad inom området SEO? Finns det några experter, bloggar eller sajter du kan rekommendera att följa?

Jag läser mycket, inom olika områden – digital utveckling, sociala medier, innehållsstrategi mm. Att hela tiden fortsätta lära sig är nödvändigt, våra kunskaper blir snabbt för gamla. Några personer jag gärna tipsar om är Per Vikström, Deeped Niclas Strandh, Sarah Bernhardt, Darja Isaksson, Joakim Jansson. Titta gärna närmare på nätverket The Social Few också.

Om du skulle ge tre bra råd runt digital strategi, vilka skulle det bli?

1. En fungerande strategi ska inte bara innehålla övergripande vägval och analyser, den måste också brytas ned i riktlinjer och konkreta aktiviteter. Den måste dessutom implementeras ordentligt samt regelbundet ses över.

2. Gör din målgruppsanalys ordentligt. Den information vi kan få fram om våra målgrupper hjälper oss i allt från innehåll och format till kanalval och aktiviteter.

3. Ifrågasätt hela tiden det sätt ditt företag eller organisation arbetar digitalt. Det finns gott om heliga kor i form av kanaler som inte ger något eller att arbetet bedrivs i silos.

Tack Pontus!

Vi tackar Pontus för att han delade med sig av sin kunskap till oss andra i gruppen!

Patrik Rosenfeld

Digitala Strateger i Sverige
Mail: patrik.rosenfeld@gmail.com
Telefon: 070-494 26 52
Min profil på LinkedIn
Digitala Strateger i Sverige på LinkedIn

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *