Tre frågor till SEO-experten Robin Westerlund

Robin Westerlund

I denna helt nya artikelserie gjord endast för medlemmar i gruppen “Digitala Strateger i Sverige” ställer vi tre liknande frågor till experter inom olika områden. Vi kommer att ställa frågor inom SEO, analys, digital strategi, Adwords, digital marknadsföring, sociala medier och e-handel.

Ni får gärna ställa frågor eller att ge feedback till experterna i kommentarsfältet på inläggen i gruppfeeden. Känner du att du själv skulle vilja svara på frågorna så är det bara att hojta till! Allt för så bra kunskapsdelning som möjligt i gruppen!

 

SEO-expert från Betsson först ut!

Först ut att svara på frågorna är SEO-experten Robin Westerund som är SEO-specialist på Betsson Group. Robin har en gedigen bakrund inom SEO och har idag en roll på Betsson där han arbetar med on och off-page SEO som en del av en övergripande digital marknadsföringsstrategi i företaget.

Varför är SEO viktigt enligt dig?

SEO är så viktigt som man låter det bli. Måhända låter det lite flummigt, men det jag menar är att innan man svarar på frågan så måste man definiera vad SEO är för mig. Nu säger jag inte att företag som säljer endast länkar inte ”säljer SEO”, för det är ett sätt att synas bättre i serpen. Men vad är egentligen bättre SEO – en tv-reklam som boostar branded search eller länkar som boostar ranking på attraktiva sökord? Båda är bra är svaret.  Men SEO är så viktigt man låter det vara och har resurser till.

För mig som jobbar på ett stort bolag, så är det viktigt att det genomsyrar hela marknadsavdelningen och de som är ansvariga för att sajten mekas ihop ordentligt. Det är också den stora utmaningen, för som ni vet, ni som pysslar med SEO, det ses fortfarande som lite mystiskt och obegripligt. Det är inte alltid lätt att komma förbi den problematiken.   Sen ska jag tillägga att alldeles oavsett hur viktigt man låter det vara, så måste alltid grunderna vara där. Struktur, innehåll, html-taggar osv. Sajten måste vara optimerad rent tekniskt – sen börjar det roliga.

Hur håller du dig uppdaterad inom området SEO? Finns det några grupper, bloggar eller sajter du kan rekommendera?

Mitt svar på hur jag håller mig uppdaterad är så tråkigt som att vara i det dagligen och se vad som påverkar vad, och hur mycket. Att hela tiden ifrågasätta det ”man vet” är det bästa sättet att hålla sig uppdaterad. Sen kan man alltid läsa exempelvis http://searchengineland.com/ eller liknande för att hålla sig uppdaterad med teknikaliteter och uppdateringar. Därefter beror det på vilken inriktning du vill ta.

Om du skulle ge tre bra råd inom SEO, vilka skulle de bli?

1. Ta inte råd från någon som säger sig veta ”att såhär är det”. Det finns nästan ingenting som är sanningar när det gäller SEO. Testa dig fram.

2. Begränsa dig inte till det som traditionellt anses vara ”bra SEO”. Använd traditionell marknadsföring för att påverka det du vet kommer generera i bättre resultat i sök.

3. Hitta nya vägar och använd just DIN konkurrensfördel (USP) i ditt arbete och ditt segment.

Tack!

Vi tackar Robin för att han delade med sig av sin kunskap till oss andra i gruppen!

Robins webbsida

Patrik Rosenfeld

Digitala Strateger i Sverige
Mail: patrik.rosenfeld@gmail.com
Telefon: 070-494 26 52
Min profil på LinkedIn
Digitala Strateger i Sverige på LinkedIn

En reaktion till “Tre frågor till SEO-experten Robin Westerlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *