Tre frågor till SEO-experten Linus Larsson

Linus LarssonFoto: André de Loisted

Dags för SEO-experten Linus LarssonThule att svara på våra frågor! Linus jobbar idag som Global Online Traffic Manager på Thules huvudkontor. Innan dess som SEO-konsult på TopVisible i Malmö. Linus har en bakgrund som produktionsledare och frontend-utvecklare så han har stor förståelse runt  det tekniska som lägger grunden för bra SEO och det budskap som sen skall presenteras på webbsidan.

Varför är SEO viktigt enligt dig?

Det korta och kanske uppenbara svaret är att organisk sök är den största kanalen till vår webbplats. Det långa, och mycket mer intressanta svaret, är att sökmotorn och framförallt sökarnas beteende de senaste åren gett oss en unik insikt i hur våra konsumenter letar, köper och använder våra produkter. Det har skapat en helt ny kärna, inte bara för webbplatsen, men online- och offline-kampanjer, produktlanseringar, namnsättningar och mycket mer. SEO är lite av ett nödvändigt ont för att få bra synlighet i sökmotorerna, men sökmotorerna i sig har i grunden förändrat stora delar av hur vi jobbar.

Hur håller du dig uppdaterad inom området SEO? Finns det några experter, bloggar eller sajter du kan rekommendera att följa?

Som podcast-nörd lyssnar jag gärna på SEO Rockstars med Chris Boggs and Frank Watson. Även om jinglarna är mer än lite småtöntiga lyckas de ofta plocka russinen ur kakan från flera källor och varvar det med egna reflektioner. 45 min i veckan, så perfekt när en cyklar till jobbet! Search Engine Journal och Search Engine Watch är bra källor och givetvis håller jag ett öga på Googles egna bloggar. Om en är ny i branschen kan svenska Sökpodden  vara ett trevligt inslag. Missa inte heller #svseo på Twitter.

Om du skulle ge tre bra råd inom SEO, vilka skulle det bli?

1. För dig som vill jobba med SEO: Bredden är nyckeln. Lär dig så mycket som möjligt inom alla områden av digital marknadsföring, sälj, beteende, programmering, design, UX osv.

2. Var en svamp! Optimera för besökaren, inte för Google. Det är en sliten fras, men inte förlegad. För mig öppnades många dörrar bara genom att sluta säga saker som ”Google-optimering” och börja säga ”konsument-optimering”.

3. Låt SEO genomsyra verksamheten. Sökmotorerna avslöjar mycket om våra konsumenter och deras beteende. Vad kallar de våra produkter? När startar intresset för säsongen? Var finns trenderna? Kan du se det, kan du nyttja det!

Tack Linus!

Vi tackar Linus för att han delade med sig av sin kunskap till oss andra i gruppen!

Patrik Rosenfeld

Digitala Strateger i Sverige
Mail: patrik.rosenfeld@gmail.com
Telefon: 070-494 26 52
Min profil på LinkedIn
Digitala Strateger i Sverige på LinkedIn

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *